Rör dig, umgås med vänner, tänk positivt och sov gott, så prickar du in nästan alla nycklar för ett hälsosamt liv. Bjud vännerna på detta lilla extra, så kommer ni alla att trivas. Här blandar vi mörk choklad med hälsosamma nötter, solroskärnor och tranbär och serverar i små bitar.
16 bitar
200 g mörk choklad, 70%
2 dl naturella cashewnötter
1 dl solroskärnor
1 dl torkade tranbär
Topping
Finrivet skal från 1 apelsin (helst ekologisk)
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en en-liters-form eller dylikt. Hacka nötterna grovt. Riv apelsinskalet. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner nötter, solroskärnor och tranbär. Fördela blandningen i formen. Strö på apelsinskal och ställ kallt tills allt stelnat. Skär upp i bitar och servera.
Tips! Titta vad du har i skafferiet och använd det som redan kanske finns hemma av torkad frukt, nötter eller frön – ett perfekt tillfälle att rensa i skåpen.
Välj gärna ekologiska cashewnötter, solroskärnor, tranbär och apelsin, då minskar vi användningen av kemiska kemiska bekämpningsmedel och slår ett slag för den biologiska mångfalden. När vi använder skalen från t ex citrusfrukter är det extra viktig.
Anpassa vid behov
Vegan, laktos- eller mjölkfri: Använd mörk choklad som är mjölk- och laktosfri
Näringsvärde per portion
Energi 156 kcal | Fett 11,6 g, varav mättat 4,5 g | Kolhydrat 8,7 g | Fibrer 2,6 g | Protein 3 g
Comments