Search

Chokladmousse

Eftersom mått­fullhet är ett led­ord i de blå zonerna snå­lar vi på gräd­den i cho­klad­mous­sen. Men vi snå­lar ban­ne mig inte på cho­kla­den. När man äter hälsosamt får man unna sig det lil­la extra ibland.


4 portioner


Ingredienser

4 äggvitor

100 g mörk choklad 70%

2 ½ tsk socker


Förslag på topping (kan uteslutas)

Hackade nötter, jordnötter, mandelflarn eller fullkornskrisp.


Gör så här


Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan. Lägg äggvitan i en skål och vispa den till ett riktigt hårt skum med en elvisp. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner sockret i chokladen och rör sedan ned chokladblandningen försiktigt i äggskummet. Rör tills allt är ordentligt blandat. Fördela moussen i 4 glas och låt stå kallt i ca 30 minuter. Strö över valfri topping.


Svinnsmart tips!

De äggulor som blir över går utmärkt att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.

Näringsvärde per portion (utan topping)

Energi 167 kcal | Fett 10,3 g, varav mättat 6 g | Kolhydrat 11,1 g | Fibrer 0g | Protein 6 g


Recent Posts

See All