En enklare, godare och mer hälsosam dessert som passar både barn och vuxna är svårt att hitta. Variera frukt och bär efter säsong och behåll gärna skalen på. De innehåller ofta hälsosamma antioxidanter och fibrer som kroppen gillar. Dessutom minskar du matsvinnet. Tummen upp!

6 portioner
Ingredienser
6 grillspett
2 päron
12 jordgubbar
2 nektariner
50 g mörk choklad
Gör så här
Skär päronet och nektarinerna i mindre bitar. Fördela frukten och jordgubbarna på grillspetten och lägg de på ett fat. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen. Ringla chokladen över fruktspetten. Ställ spetten i kylen tills chokladen stelnat. Servera.
Välj gärna frukter och bär i säsong - både för smakens, hälsans och planetens skull. Frossa i jordgubbar under sommarmånaderna! De är rika på naturligt C-vitamin och andra mikronutrienter som kroppen älskar. Välj helst svenska jordgubbar - de har väsentligt lägre klimatpåverkan jämfört med importerade. Välj gärna KRAV-märkta frukter för den biologiska mångfaldens skull och för att slippa kemiska bekämpningsmedel.
Anpassa vid behov
Laktosfria: Välj mjölk- och laktosfri mörk choklad
Mjölkfria/veganska: Välj mjölk- och laktosfri mörk choklad eller choklad märkt vegansk
Näringsvärde per spett
Energi 105 kcal | Fett 3,3 g, varav mättat 1,9 g | Kolhydrat 16,2 g | Fibrer 2,1 g | Protein 1,5 g