Det köps 2000 ton ägg i Sverige under påsken. Hur stor omelett skulle man inte kunna göra av dem? Men vi nöjer oss med två stycken. Mindre smakar mer.

2 portioner
Ingredienser
1 päron
1 kiwi
2 ägg
2 msk vatten
½ krm salt
½ msk rapsolja
½ dl blåbär
1 tsk hackad mynta
Gör så här
Skölj päronet och skär det i tunna skivor. Skala kiwin och skär den i bitar. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och häll i äggen. Stek omeletten några minuter tills den tjocknar och blir fast.
Dela omeletten på hälften. Lägg upp på tallrikar och lägg på frukt och bär.
Strö över hackad mynta och servera.
Ägg är ett klimatsmart sätt att få i sig protein och andra näringsämnen på och väljer vi svenska, KRAV-märkta slå vi även ett slag för djurvälfärden och den biologiska mångfalden. Kiwi odlad i Europa är i säsong under dec - april. Välj i möjligaste mån KRAV-märkt eller EU-ekologisk och byt gärna ut den mot andra frukter eller bär när säsongen är över.
Näringsvärde per portion
Energi 173 kcal | Fett 9,2 g, varav mättat 1,7 g | Kolhydrat 13,6 g | Fibrer 3,5 g | Protein 7,4 g