Vi använder de bruna bananerna för att minska matsvinnet. Låter det präktigt? En härlig glassig efterrätt med honung och pepparkakskrydda låter trevligare och smakar smaskens. Kom ihåg att frysa in de bruna bananerna någon dag innan.
4 port.
Ingredienser
4 mogna, frusna bananer
1 ½ msk honung
1 tsk pepparkakskrydda
Dekoration
Granatäpplekärnor
Gör så här
Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen (gärna när de börjat bli lite bruna). Låt de bli genomfrusna (½ - 1 dag). Ta fram bananerna och låt dem tina ca 2 minuter. Mixa med honung och pepparkakskrydda i en matberedare eller med en mixerstav, till en glassig konsistens. Lägg upp i skålar, garnera med granatäpplekärnor och servera direkt.
Tips!
Färdig pepparkakskrydda finns att köpa i butik men du kan enkelt göra din egen med följande ingredienser:
2 msk mald kanel
1 msk mald kardemumma
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
Blanda ihop och förvara i en burk med tättslutande lock.
Bananer växer ofta i artrika områden så det är viktigt att köpa de ekologiska varianterna som gynnar den biologiska mångfalden. Det är dock inte så svårt eftersom vi nästan bara har ekologiska i affärerna nu för tiden.
Glassen är vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri.
Näringsvärde per portion
Energi 126 kcal | Fett 0 g, varav mättat 0 g | Kolhydrat 28,8 g | Fibrer 1,5 g | Protein 1,2 g
ความคิดเห็น