top of page
Search

Nicecream med pepparkakskrydda

Vi använ­der de bru­na bana­ner­na för att mins­ka matsvin­net. Låter det präk­tigt? En här­lig glas­sig efter­rätt med honung och pep­par­kakskryd­da låter trev­li­ga­re och sma­kar smaskens. Kom ihåg att frysa in de bruna bananerna någon dag innan.


4 port.

Ingredienser


4 mogna, frusna bananer

1 ½ msk honung

1 tsk pepparkakskrydda


Dekoration

Granatäpplekärnor


Gör så här

Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen (gärna när de börjat bli lite bruna). Låt de bli genomfrusna (½ - 1 dag). Ta fram bananerna och låt dem tina ca 2 minuter. Mixa med honung och pepparkakskrydda i en matberedare eller med en mixerstav, till en glassig konsistens. Lägg upp i skålar, garnera med granatäpplekärnor och servera direkt.



Tips!


Färdig pepparkakskrydda finns att köpa i butik men du kan enkelt göra din egen med följande ingredienser:


2 msk mald kanel

1 msk mald kardemumma

1 msk mald ingefära

1 msk mald nejlika


Blanda ihop och förvara i en burk med tättslutande lock.


Bananer växer ofta i artrika områden så det är viktigt att köpa de ekologiska varianterna som gynnar den biologiska mångfalden. Det är dock inte så svårt eftersom vi nästan bara har ekologiska i affärerna nu för tiden.

Glassen är vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri.


Näringsvärde per portion

Energi 126 kcal | Fett 0 g, varav mättat 0 g | Kolhydrat 28,8 g | Fibrer 1,5 g | Protein 1,2 g


ความคิดเห็น


bottom of page