top of page
Search

Svalkande melonsoppa med sting

Snabb- och lätt­la­gad sop­pa med bland annat lyko­pen (antioxidant) från melon. Den sval­kar gott var­ma ­sommarda­gar och pig­gar upp när him­len är grå. Komplettera gärna soppan med en matig smörgås. Soppan är utmärkt att servera som en förrätt eller i små glas på buffébordet.


4 portioner


Soppa

1 kg vattenmelon

1 röd paprika

½ gurka

1 rödlök

2 krm sambal oelek

1 msk lantbuljongpulver

2 tsk honung

2 dl vatten

½ tsk salt


Topping

½ finhackad gurka

1 dl finhackad vattenmelon


Förslag på tillbehör

2 msk fullkornskrisp (recept >)

Fullkornsbröd med t ex ost


Gör så här


Soppa

Skär melon, paprika och gurka i bitar. Skala löken och skär den i grövre bitar. Lägg alla ingredienser (utom ca 1 dl av den hackade melonen som blir topping) i en mixer eller använd en mixerstav och mixa till en soppa. Smaka av med salt. Späd ev med mer vatten. Ställ kallt till servering.


Servering

Häll upp soppan i glas eller skålar och toppa med finhackade grönsaker och krisp. Servera tillsammans med en smörgås.

Välj gärna melon, paprika, gurka och rödlök som är KRAV-märkta eller EU-ekologiska och svenska när det går, det gillar både kroppen och planeten.

Näringsvärde per portion, utan tillbehör

Energi 120 kcal | Fett 0,1 g, varav mättat 0 g | Kolhydrat 25,8 g | Fibrer 2 g | Protein 2,7 g

bottom of page