Search

Linsbiffar med spenatsallad & ajvarsås

Tänk nytt. Tänk rött, gult och grönt. Tänk på att göra bif­far av linser och sallad med smakrika matgryn. Och de är lät­ta att laga, ful­la av pro­te­in och snyg­ga att se på, tän­ka sig.


4 port.

Ajvarsås

2 dl matyoghurt

½ dl ajvar relish

1 krm salt

1 krm svartpeppar


Linsbiffar

1 förpackning (380 g) röda linser (avrunnen vikt 230 g)*

2 morötter

½ dl solroskärnor

1 gul lök

½ dl hackad persilja

½ dl havremjöl

1 ägg

1 tsk lantbuljongpulver

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 msk rapsolja


Spenatsallad

1½ dl valfria matgryn (tex mathavre, matvete, kvarngryn, bulgur fullkorn eller couscous fullkorn)

120 g spenat

250 g cocktailtomater

2 msk rapsolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk vatten

1 krm salt

1 krm svartpeppar


Gör så här

Ajvarsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

Spenatsallad: Koka matgrynen enligt anvisningar på förpackningen. Skölj spenaten och lägg den i en skål. Blanda ihop rapsolja, vinäger, vatten, salt och peppar. Häll dressingen över spenaten och blanda om.

Linsbiffar: Häll av vattnet från linserna och skölj dem i kallt vatten. Skala morötter och lök och riv dem fint. Mixa solroskärnor och linser grovt i en matmixer eller med en mixerstav. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå 5 minuter. Forma till ca 8 biffar och stek på medelvärme i rapsolja 4-5 minuter på varje sida. Servera linsbiffarna med ajvarsås och spenatsallad.


Om vi alla börjar äta mer vegetariskt och låter baljväxter som linser ge oss gott protein, fibrer och en rad andra nyttigheter gör vi inte bara hälsan en tjänst, planeten kommer också må så mycket bättre. Heja proteinskiftet!

Rätten är vegetarisk


Anpassa för dig

Laktosfri: Byt ut matyoghurt mot tex laktosfri turkisk yoghurt.

Mjölkfri: Byt matyoghurten mot en vegansk fraiche-produkt

Glutenfri: Använd quinoa som matgryn. Quinoa är inte fullkorn, men ett fiberrikt och bra alternativ


Näringsvärde per portion

Energi 442 kcal | Fett 21,9 g, varav mättat 4,3 g | Kolhydrat 41,2 g | Fibrer 10,2 g | Protein 15,3 g


Recent Posts

See All