Ät gärna ett mellanmål, så håller du dig pigg och lagom mätt hela dagen. Med vårt hälsosamma mellisbräck har du något att se fram emot.
Ca 12 bitar
Ingredienser:
¾ dl havrekross
1 ½ dl havregryn
¾ dl solroskärnor
¾ dl pumpakärnor
1 ½ tsk mald kanel
1 ½ tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 ½ dl kokhett vatten
1 ½ msk flytande honung
1 ½ msk neutral rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 170°. Blanda alla torra ingredienser. Rör i det varma vattnet, honungen och rapsoljan. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg degen på bakplåtspappret och platta ut den lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla den så tunt som det går, utan att den går sönder. Ta bort det översta bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills bräcket fått fin färg och är genomgräddat. Låt svalna på plåten. Bryt i bitar.
Näringsvärde per bit
Energi 97 kcal | Fett 6,3 g, varav mättat 0,7 g | Kolhydrat 5,8 g | Fibrer 3,8 g | Protein 2,8 g
Comments