top of page
Search

Nice cream med gröna ärtor och mynta

I scream, you scream, we all scream for nice cream. Dess­utom är den enkel att göra och full av fiber och bioaktiva hälsoboosters. På Okinawa, den blå zonen i Japan, gör man gärna glass med lila sötpotatis eller ris. Den här varianten passar våra nordiska smaklökar mycket bättre. Här serverad i handgjorda keramikmuggar från Okinawa.


4 portioner


Ingredienser

1 dl frysta gröna ärtor

3 frysta skivade bananer

1 dl färska myntablad

Saft av 2 lime

2 msk flytande honung


Gör så här


Ta fram ärtor och bananer ur frysen och låt dem ligga framme i 10 minuter. Mixa ärtor, bananer och mynta i en matmixer eller med en mixerstav. Pressa ner limesaft och honung. Mixa snabbt ihop. Lägg upp i glas och servera direkt.

Använ­der du svenska ärtor och bru­na bana­ner (frys in dem i skivor så fort de ratas i fruktkorgen) slår du även ett slag för klimatet. Tackar!

Näringsvärde per portion

Energi 125 kcal | Fett 0,2 g, varav mättat 0 | Kolhydrat 27,7 g | Fibrer 1,8 g | Protein 1,7 g

Comments


bottom of page