När du äter grönsaker och fibrer så trivs de goda tarmbakterierna. När du äter rabarberkyckling kommer också smaklökarna att trivas. Vi vågar tro att resten av dig också kommer att mysa lite. Välj gärna svensk, KRAV-märkt kyckling, den är bäst för miljön och djurens välfärd. Primörsalladen blir klimatsmart om du väljer KRAV eller EU-ekologiska sockerärtor och allra bäst om du väljer de som är odlade i Sverige.
4 portioner
Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 rabarberstänger, ca 150 gram
½ dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Klippt gräslök
Primörsallad
2 dl valfria matgryn (t ex mathavre, matvete, kvarngryn, bulgur fullkorn eller couscous fullkorn)
200 g kålrabbi
12 rädisor
150 g sockerärtor
4 msk raps- eller olivolja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
1 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rabarberkyckling: Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Strö över salt och peppar på kycklingen och bryn den på båda sidor. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vatten, kycklingfond, sambal oelek och pressa i vitlöken. Häll blandningen över kycklingen och rabarbern. Ställ in formen mitt i ugnen 20 minuter. Dekorera gärna med klippt gräslök.
Primörsallad: Koka matgrynen enligt anvisning på förpackningen. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor, gärna med en mandolin. Skölj rädisorna och sockerärtorna. Skär rädisorna i tunna skivor och sockerärtorna i strimlor. Lägg allt i en skål och blanda ner olja, vinäger, vatten och salt.
Servera primörsalladen till den varma rabarberkycklingen.
Välj gärna svensk, KRAV-märkt kyckling, den är bäst för miljön och djurens välfärd. Primörsalladen blir riktigt klimatsmart om du väljer KRAV eller EU-ekologiska sockerärtor och bäst om de kommer från Sverige.
Anpassa vid behov
Laktosfri: Använd laktosfri grädde
Mjölkfri: Använd vegansk grädde, t ex havrebaserad
Glutenfri: Använd quinoa eller glutenfri couscous eller bulgur. Ris eller glutenfri pasta går också bra.
Näringsvärde per portion
Energi 562 kcal | Fett 29,3 g, varav mättat 6,6 g | Kolhydrat 33,4 g | Fibrer 6,5 g | Protein 37,8 g