top of page
Search

Rabarberkyckling med primörsallad

Vi gjor­de en lis­ta med mas­sor av gott – rabarber, kyckling, primörer – och innan vi viss­te ordet av hade vi ett smas­kigt recept. Järn, C‑vitamin, pro­te­in och fiber får du på köpet.


4 portioner


Ingredienser

600 g kycklinglårfilé

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 rabarberstänger, ca 150 gram

½ dl vispgrädde

2 dl vatten

2 msk koncentrerad kycklingfond

1 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyfta

Klippt gräslök


Primörsallad

2 dl valfria matgryn (t ex mathavre, matvete, kvarngryn, bulgur fullkorn eller couscous fullkorn)

200 g kålrabbi

12 rädisor

150 g sockerärtor

4 msk raps- eller olivolja

3 msk vitvinsvinäger

3 msk vatten

1 krm salt


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.


Rabarberkyckling: Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Strö över salt och peppar på kycklingen och bryn den på båda sidor. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vatten, kycklingfond, sambal oelek och pressa i vitlöken. Häll blandningen över kycklingen och rabarbern. Ställ in formen mitt i ugnen 20 minuter. Dekorera gärna med klippt gräslök.


Primörsallad: Koka matgrynen enligt anvisning på förpackningen. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor, gärna med en mandolin. Skölj rädisorna och sockerärtorna. Skär rädisorna i tunna skivor och sockerärtorna i strimlor. Lägg allt i en skål och blanda ner olja, vinäger, vatten och salt.

Servera primörsalladen till den varma rabarberkycklingen.

Välj gärna svensk, KRAV-märkt kyckling, den är bäst för miljön och djurens välfärd. Primörsalladen blir riktigt klimatsmart om du väljer KRAV eller EU-ekologiska sockerärtor och bäst om de kommer från Sverige.

Anpassa vid behov

Laktosfri: Använd laktosfri grädde

Mjölkfri: Använd vegansk grädde, t ex havrebaserad

Glutenfri: Använd quinoa eller glutenfri couscous eller bulgur. Ris eller glutenfri pasta går också bra.


Näringsvärde per portion

Energi 562 kcal | Fett 29,3 g, varav mättat 6,6 g | Kolhydrat 33,4 g | Fibrer 6,5 g | Protein 37,8 g


bottom of page