top of page
Search

Torkade äppelringar

Det är de små detaljerna som gör det. Som att servera torkade äppelringar som snacks eller tilltugg. Eller varför inte stoppa dem i en godispåse, som en hälsosam och klimatsmart gåbortspresent i advent.⠀


30 st


Ingredienser

3 äpplen, gärna ekologiska

pressad citron (valfritt)


Gör så här

Sätt ugnen på 50 grader. Skölj äpplena och skiva dem tunt, ca 3 mm, gärna på mandolin.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev med pressad citron så mörknar de inte. Ställ in plåten i ugnen 2-4 timmar. Tiden varierar beroende på tjocklek, äppelsorter och ugn, men det är viktigt att de är helt genomtorra när de är klara. Förvara äppelringarna i en tätslutande burk.




Äpplen har generellt låg klimatpåverkan, men välj gärna svenska varianterna, de kan vara dubbelt så klimatsmarta som importerade och de ekologiska är snällast. Tack vare effektiva och syrefattiga kylrum i Sverige kan äpplena hålla sig fina länge, så det går ofta att hitta svenska året om, håll utkik.

Näringsvärde per äppelring

Energi 6 kcal | Fett 0 g, varav mättat 0 g | Kolhydrat 1,3 g | Fibrer 0,3 g | Protein 0 g


Bình luận


bottom of page