top of page
Search

Zucchinispaghetti med ärtpesto och soltorkade tomater

Spa­get­ti av zuc­chi­ni är både gott, enkelt och ett roligt sätt att ersät­ta oli­ka typer av pas­ta. Här är ett lätt­la­gat recept med en god och smak­rik pesto gjord på grö­na ärtor. Det här är en ganska lätt måltid, behöver du mer energi kan du varva zucchinin med vanlig, nykokt pasta.


2 portioner


Ingredienser


2 dl frysta gröna ärtor

1 zucchini (ca 350 g)

1 vitlöksklyfta

½ dl pumpakärnor

½ kruka basilika

1 msk pressad citronsaft

½ dl olivolja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar


Topping

4-5 soltorkade tomater

1 msk pumpakärnor


Gör så här

Tina ärtorna. Skölj zucchinin och hyvla den i tunna skivor med en potatisskalare eller använd en grönsakssvarv. Skala vitlöken och skär den i mindre bitar. Mixa ärtor, pumpakärnor, basilika, citronsaft, vitlök och olivolja till en röra. Om du vill ha den lösare kan du späda med lite vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i zucchinin och låt dem koka snabbt, en minut räcker. Häll av i durkslag. Blanda zucchinin med ärtpeston och massera den gärna lite så att zucchinin mjuknar. Lägg upp på tallrikar och toppa med soltorkade tomater och pumpakärnor.


Odlingen av zucchini, gröna ärtor och pumpa har låg klimatpåverkan och kräver inte mycket mark. Välj gärna svenska varianter när de finns att tillgå.

Näringsvärde per portion

Energi 442 kcal | Fett 34,5 g, varav mättat 5,1 g | Kolhydrat 15,8 g | Fibrer 8,9 g | Protein 13,3 gComments


bottom of page