top of page

Om oss

Blå zoner på nordiskt vis

Vi har arbetat med mat och hälsa på olika sätt i många år, men det var först när träffade de vitala 100-åringarna i de blå zonerna som det gick upp för oss hur allt verkligen hänger ihop. Och hur mycket vi kan lära och inspireras av deras naturliga sätt att äta och leva, deras omsorg om varandra och naturen.

 

Nu tar vi hit deras mat- och livsfilosofi så att du kan äta och leva den på nordiskt vis. Tänk om vi tillsammans kan göra Sverige till en blå zon? 

 

Matglädje, hälsa & hållbarhet

I Healthy blue habits samlar vi all vår kunskap och erfarenhet för att göra det vi gillar allra mest - hjälpa människor att må bra. Att lägga grunden för en hälsosam och hållbar livsstil utan att göra avkall på vare sig matglädje eller umgänge.

 

Vi reder ut frågetecken kring mat och hälsa och våra råd och tips är fast förankrade i forskning och vetenskapligt belagda rekommendationer.

 

Vi hjälper dig på vägen 

När det kommer till hälsa och hållbarhet vet vi att även små steg i rätt riktning kan göra stor skillnad. Om vi kan inspirera dig att ta första steget mot en bättre hälsa är vi på rätt väg. Och vi vet att det ger ringar på vattnet. Den som tar hand om sig själv inspirerar även omgivningen. För allt hänger ihop. Både hälsomässigt och miljömässigt.

 

Världens ohälsotal är dramatiska och går åt fel håll, på samma sätt som miljöproblemen. Vi kan inte påverka allt, men om vi alla börjar äta bättre och ta hand om oss själva mer kan vi även påverka miljön i rätt riktning.

Erbjudande & tjänster

Okivi-Nov18-Triangel-_0544-Web.jpg

Hälsoprogram & utbildningar

Vi erbjuder hälsoprogram och utbildningar som inspirerar och ger kunskap, verktyg och tips för att komma igång med hälsosamma och hållbara vanor. Vi hjälper även företag som vill inspirera sina medarbetare att leva mer hälsosamt. Råd och rekommendationer grundas i vetenskap och senaste forskningen på området. 

 

Mycket handlar om mat men även rörelse, återhämtning, resiliens och att hitta mål och mening i livet finns med som viktiga delar. Vi erbjuder även anpassade upplägg för företag och offentlig sektor. 

IMG_5615.JPEG

Föreläsningar

Skräddarsydda föreläsningar med fokus på hur man med enkla vanor och handfasta tips lägger grunden för en långsiktigt hållbar hälsa.

 

Inspirationen kommer från världens blå zoner och tar utgångspunkt i forskning och vetenskapligt belagda rekommendationer kring mat och hälsa.

 

Boka en energifylld och inspirerande föreläsning för t ex kick-off, inspirationsfrukost eller lunchföreläsning. 

Vi hjälper företag och organisationer att positionera varumärken med utgångspunkt i hälsa och hållbarhet, utveckla hälsokommunikation och inspirerande hälsosamma och hållbara recept. Vi har även stor erfarenhet av att arbeta med hälsopåståenden utifrån EFSAs regelverk.

 

För företag och organisationer som vill utveckla eller stärka varumärke och kommunikation utifrån hälsa och hållbarhet mot bakgrund av vetenskapligt belagda råd och rekommendationer.

healthy_blue_habits_recept_edited.jpg

Hälsokommunikation

Koncept och produktutveckling av näringsrika produkter med fokus på hälsa och hållbarhet. Omställningen till mer hälsosamma produkter och proteinskiftet ställer höga krav på djupgående kunskap om näringslära och hur hälsofördelar kan nås.

 

Vi har lång samlad erfarenhet av varumärkesbyggande, innovationsprocesser, koncept- och produktutveckling inom livsmedelssektorn. Några av de produkter vi tidigare arbetat med utnämndes till Årets bästa hälsomat 2019 och 2020.

Healthy blue habits är en del av Amberry, som grundades 2021 av Anne-Charlotte Holmlöv och Emily Grabe.

Produkt&konceptutveckling

Produkt/konceptutveckling

EmilyAnnCharlotte138_edited_edited_edite

Anne-Charlotte Holmlöv

Leg. dietist och diplomerad coach med lång erfarenhet av att arbeta med beteende- kost- och livsstilsförändringar. Har tidigare arbetat som affärsområdeschef och VD inom livsmedel och life science på bl a Nestlé Health Science, Novartis & senast Foodoki. 

EmilyAnnCharlotte068_edited_edited.jpg

Emily Grabe 

Civilekonom med lång erfarenhet av att arbeta med matinspiration, hälsa och hållbarhet i ledande befattningar och som ansvarig för några av Sveriges starkaste livsmedels-varumärken på bland annat Foodoki, Arla, Lynxeye, Mondelez och Hemköp. 

Hör av dig!

Är du nyfiken och vill veta mer om Healthy blue habits, hör av dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack för ditt meddelande!

bottom of page