top of page
Search

Äggröra

Vad sägs om att bör­ja dagen snabbt, enkelt och proteinrikt? 🍳Ägg är ett klimatsmart sätt att få i sig både många viktiga näringsämnen och protein. Proteinet i ägg är högkvalitativt och innehåller alla essentiella aminosyror, dvs de aminosyror som kroppen inte kan producera och som vi måste få i oss genom maten. Många är oroliga att inte få i sig tillräckligt med protein men eftersom protein finns nästan all mat är det få som som får i sig för lite. Komplettera gärna äggröran med några riktigt bra kolhydratkällor som t ex fullkornsbröd och grönsaker.

1 portion


Ingredienser


2 ägg

2 msk vatten

½ krm salt

½ krm svartpeppar

1 krm örtkrydda

1 tsk rapsolja att steka i

Hackad persilja till dekoration


Förslag på tillbehör

Grahamsfralla (recept >) eller Nöt- och fröbröd (recept >) med tex ost, tomat och paprika


Gör så här

Vispa sönder äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, peppar och örtkrydda. Rör om. Tillaga äggröran i en stekpanna med rapsolja på svag till medelvärme. Rör om tills äggen blir fasta men fortfarande krämiga. Servera äggröran direkt med hackad persilja och valfritt tillbehör.

Ägg får grönt ljus av WWF och alla rätt om vi väljer de KRAV-märkta. Då har även djuren det så bra som möjligt. De ägg som säljs i Sverige är nästan alltid av svenskt ursprung, medan äggprodukter som t ex ren äggvita ofta är importerade.

Näringsvärde per portion utan tillbehör

Energi 185 kcal | Fett 14,6 g, varav mättat 3,1 g | Kolhydrat 0,4 g | Fibrer 0 g | Protein 13,5 g

Comments


bottom of page