Search

Bowl med grynsallad och kyckling

Går det att ser­ve­ra i en skål? Då är det en bowl. Om den dess­utom går snabbt att laga, inne­hål­ler matgryn, grönsaker, bra protein, långsamma kolhydrater och pas­sar både till lunch och mid­dag, så är det en grain bowl. Precis som i de blå zonerna.

4 portioner


Ingredienser

2 dl valfria matgryn av fullkorn (tex mathavre, matvete, kvarngryn, bulgur fullkorn eller couscous fullkorn)

600 g kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

1 msk japansk soja

1 msk honung

1 tsk chiliflakes

1 msk oregano

250 g frysta edamamebönor (eller sojabönor)

50 g rödkål

60 g grönsallad

½ dl hyvlad parmesan


Dressing

½ dl rapsolja

2 msk pressad citronsaft

Salt

Svartpeppar


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga matgrynen enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop rapsolja, soja, honung, chiliflakes, oregano och vitlök. Blanda med kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda ihop matgryn, sojabönor, rödkål, grönsallad och dressing. Servera med kycklingen och hyvlad parmesan.

Välj gärna svensk, KRAV-märkt kyckling, den är bäst för miljön. Matgryn är generellt klimatsmarta och väljer du grönsaker som är KRAV eller EU-ekologiska, så blir både kroppen och planeten glada!

Näringsvärde per portion

Energi 591 kcal | Fett 26,5 g, varav mättat 5,3 g | Kolhydrat 35,1 g | Fibrer 7,5 g | Protein 49,4 g


Recent Posts

See All