top of page
Search

Fiskburgare med coleslaw

Cole­slaw kom­mer från det hol­länds­ka ordet för kål­sal­lad. Variera gärna med olika kålsorter och grönsaker som t ex riven morot och gör en större sats för fler måltider, den håller ett par dagar i kylen. Eftersom röran inte värms upp bibehålls alla vitaminer och den är fullproppad med naturliga C-vitaminer som immunförsvaret tycker om. Hälsosamt och gott!


4 portioner


Ingredienser


Coleslaw med äpple

1 dl matyoghurt

2 tsk majonnäs

3 tsk dijonsenap

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

200 g rödkål

1 rött äpple

1 liten röd lök


Fiskburgare

1 gul lök

500 g sej eller annan fisk

1 ägg

1 msk pressad citronsaft

1 msk hackad dill

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 ½ dl pankoströbröd

3 msk rapsolja till stekning


Tillbehör

4 salladsblad

12 tunna skivor gurka

2 tomater


Gör så här


Coleslaw: Rör ihop matyoghurt, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv äpplet grovt. Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda ner vitkål, äpple och lök i yoghurtsåsen. Låt stå kallt.


Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, ägg, lök, citronsaft, dill salt och peppar i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma färsen med blöta händer till 4 burgare. Vänd biffarna i panko-ströbröd. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek burgarna på medelvärme 5 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Sätt ihop burgarna tillsammans med tillbehör och coleslaw.


Tips!

Svenska rädisor är gott till, liksom ugnsrostad sötpotatis.

För hållbara val av sjömat, välj alltid fisk och skaldjur som är märkta med MSC, ASC eller KRAV. Läs gärna mer i fiskguiden.se. Vitkål är mycket klimatsmart, den kräver inte mycket mark för odling och kan lagras länge. Håll utkik efter den svenska när den är i säsong från juni till november.

Anpassa vid behov

Laktosfri: Byt matyoghurt mot laktosfri turkisk yoghurt

Mjölkfri: Byt matyoghurt mot t ex havrebaserad fraiche

Glutenfri: Använd glutenfritt pankoströbröd och glutenfria hamburgerbröd


Näringsvärde per portion

Energi 526 kcal | Fett 17,8 g, varav mättat 2,9 g | Kolhydrat 53,7 g | Fibrer 8 g | Protein 33,7 g



bottom of page