Search

Fiskburgare med coleslaw

Cole­slaw kom­mer från det hol­länds­ka ordet för kål­sal­lad. Variera gärna med olika kålsorter och grönsaker som tex riven morot och gör en större sats för fler måltider, den håller ett par dagar i kylen. Eftersom röran inte värms upp bibehålls alla vitaminer och den är fullproppad med naturliga C-vitaminer som immunförsvaret tycker om. Fiskburgaren bidrar med högkvalitativt protein och brödet med nyttiga fullkorn. Hälsosamt och gott!


4 portioner


Ingredienser


Coleslaw med äpple

1 dl matyoghurt

2 tsk majonnäs

3 tsk dijonsenap

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

200 g rödkål

1 rött äpple

1 liten röd lök


Fiskburgare

1 gul lök

500 g sej eller torskfilé

1 ägg

1 msk pressad citronsaft

1 msk hackad dill

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 ½ dl pankoströbröd

3 msk rapsolja till stekning


Tillbehör

4 hembakade hamburgerbröd med fullkorn (recept >)

4 salladsblad

12 tunna skivor gurka

2 tomater


Gör så här


Coleslaw: Rör ihop matyoghurt, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv äpplet grovt. Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda ner vitkål, äpple och lök i yoghurtsåsen. Låt stå kallt.


Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, ägg, lök, citronsaft, dill salt och peppar i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma färsen med blöta händer till 4 burgare. Vänd biffarna i panko-ströbröd. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek burgarna på medelvärme 5 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Sätt ihop burgarna tillsammans med tillbehör och coleslaw.


Tips!

Svenska rädisor är gott till, liksom rostad sötpotatis (se recept här)

Välj alltid fisk och skaldjur som är märkta med MSC, ASC eller KRAV.

Näringsvärde per portion

Energi 526 kcal | Fett 17,8 g, varav mättat 2,9 g | Kolhydrat 53,7 g | Fibrer 8 g | Protein 33,7 g



Recent Posts

See All