Search

Griljerad rotselleri

Tänk ett litet grönare jul­bor­d och baka rot­sel­le­rin hel i ugnen. Vips har du ett söt, nötigt alter­na­tiv till julskinkan.



6 port.


Ingredienser


1 rotselleri (ca 800 g)

1 ½ msk rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk mald nejlika


Griljering

3 msk grovkornig senap, gärna dijon

1 dl ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsellerin. Blanda olja, vatten, salt, peppar och mald nejlika. Pensla rotsellerin runt om med blandningen. Lägg rotsellerin i en ugnsform och ställ formen mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Ta ut formen och höj ugnen till 225 grader. Blanda ihop senap och ströbröd och bred blandningen över rotsellerin. Ställ in formen igen, i nedre delen av ugnen och baka av i 5-10 minuter eller tills griljeringen har fått fin färg. Ta ut rotsellerin och låt den vila en liten stund innan du skivar den tunt.

Rotselleri från Sverige är lätt att hitta och knölen är både god, näringsrik och riktigt klimatsmart. Får du med stjälkarna kan du använda dem som stjälkselleri.

Anpassa vid behov

Glutenfritt: Använd glutenfritt ströbröd

Receptet är veganskt, laktos- och mjölkfritt


Näringsvärde per portion

Energi 113 kcal | Fett 4,5g, varav mättat 0,4g | Kolhydrat 13,2g | Fibrer 4,7g | Protein 3 g