top of page
Search

Bananglass med jordgubbar

Suc­ka inte om bana­ner­na är bru­na. Frys in och gör glass av dem istäl­let. Den inne­hål­ler C-vitamin och järn, är vegansk och mins­kar matsvin­net. Inte illa av någ­ra bru­na bananer.


2 portioner


Ingredienser


2 mogna, frusna bananer

1 msk jordnötssmör (osötat, 99% jordnötter)

8 jordgubbar


Gör så här

Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen (gärna när de börjat bli lite bruna). Låt de bli genomfrusna (½ - 1 dag).


Ta fram bananerna och låt de tina ca 2 minuter. Ansa jordgubbarna, skär dem i skivor. Mixa bananer och jordnötssmör i en matberedare eller med en mixerstav till en krämig och glassig konsistens. Lägg jordgubbarna i ett glas eller i en skål och toppa med bananglassen. Servera direkt.


Tips! Variera gärna med andra frukter eller bär efter säsong, till bananglassen. Det går också att använda frusna jordgubbar om det inte är säsong för färska. Låt tina väl innan de serveras och mosa dem lite med en gaffel.

Bananer växer ofta i artrika områden så det är viktigt att köpa de ekologiska varianterna som gynnar den biologiska mångfalden. Det är dock inte så svårt eftersom de lyckligtvis blivit standard i Sverige. Visste du att det finns över 1000 olika banansorter i världen?

Näringsvärde per portion

Energi 171 kcal | Fett 4,5 g, varav mättat 0,8 g | Kolhydrat 27,7 g | Fibrer 3,1 g | Protein 3,3 g

Comments


bottom of page