top of page
Search

Bovetemuffins med morot och banan

Glutenfria muf­fins på bove­te­mjöl med kar­de­mum­ma, ing­e­fä­ra och kanel är ald­rig fel och när du lever blått är det lil­la extra all­tid rätt. Vi bakar dem med en gnutta socker och använder de bruna bananerna (matsvinn, nej tack!). Passar perfekt som mel­lan­må­l eller till fikat.

16 muffins


Glutenfria


Ingredienser


2 mogna, bruna bananer

3 ägg

½ tsk vaniljpulver

2 msk flytande honung

1 normalstor morot (ca 65 g)

3 dl bovetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

½ tsk ingefära malen

½ tsk kardemumma

3 msk neutral rapsolja


Garnering

½ dl kokosflingor (kan uteslutas)

1 skivad banan


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader (ca 220 grader för varmluftsugn). Mosa bananerna. Knäck äggen i en bunke och vispa samman med bananerna, vaniljpulvret och honungen. Skala moroten och riv den fint. Lägg ner i bunken och blanda om. Blanda ihop mjöl och kryddor. Häll ner i bunken och rör om ordentligt. Häll ner oljan och blanda om. Ställ 16 muffinsformar på en ugnsplåt. Fördela smeten i formarna ungefär till hälften. Lägg på skivad banan och strö över kokos. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.


Välj gärna ekologiska bananer och morötter, då gynnas den biologiska mångfalden. Ägg är ett klimatsmart sätt att få i sig protein på, de svenska KRAV-märkta är de bästa.

Näringsvärde per muffins

Energi 107 kcal | Fett 4,6 g, varav mättat 1,3 | Kolhydrat 13 g | Fibrer 0,8 g | Protein 2,9 g


bottom of page