top of page
Search

Chokladbitar med apelsin, nötter & bär

Rör dig, umgås med vän­ner, tänk posi­tivt och sov gott, så pric­kar du in nästan alla nycklar för ett hälsosamt liv. Bjud vän­ner­na på det­ta lil­la extra, så kom­mer ni alla att tri­vas. Här blandar vi mörk choklad med hälsosamma nötter, solroskärnor och tranbär och serverar i små bitar.


16 bitar

200 g mörk choklad, 70%

2 dl naturella cashewnötter

1 dl solroskärnor

1 dl torkade tranbär


Topping

Finrivet skal från 1 apelsin (helst ekologisk)


Gör så här

Lägg bakplåtspapper i en en-liters-form eller dylikt. Hacka nötterna grovt. Riv apelsinskalet. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner nötter, solroskärnor och tranbär. Fördela blandningen i formen. Strö på apelsinskal och ställ kallt tills allt stelnat. Skär upp i bitar och servera.


Tips! Titta vad du har i skafferiet och använd det som redan kanske finns hemma av torkad frukt, nötter eller frön – ett perfekt tillfälle att rensa i skåpen.

Välj gärna ekologiska cashewnötter, solroskärnor, tranbär och apelsin, då minskar vi användningen av kemiska kemiska bekämpningsmedel och slår ett slag för den biologiska mångfalden. När vi använder skalen från t ex citrusfrukter är det extra viktig.

Anpassa vid behov

Vegan, laktos- eller mjölkfri: Använd mörk choklad som är mjölk- och laktosfri

Näringsvärde per portion

Energi 156 kcal | Fett 11,6 g, varav mättat 4,5 g | Kolhydrat 8,7 g | Fibrer 2,6 g | Protein 3 g


bottom of page