top of page
Search

Citrusgino

C-vitamin är bra för kroppen och immunförsvaret, så vi slösar med citrus när vi gör vår variant av gino. Och vi unnar oss både lite mörk choklad och en liten klick vispgrädde. Det lilla extra är också bra för kroppen - och knoppen.


4 port.


Ingredienser


1 banan

1 stor apelsin 2 clementiner

2 kiwi

40 g mörk choklad 70%


Tillbehör (kan uteslutas)

En klick vispad grädde, vaniljkvarg eller glass.


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala frukten och skär den i mindre bitar. Fördela frukten i fyra ugnsfasta portionsformar eller en stor. Riv chokladen grovt och strö den över frukten. Grädda i ca 10 min eller tills chokladen har smält. Servera direkt med eller utan tillbehör.


De apelsiner, clementiner och kiwifrukter vi köper kommer ofta från södra Europa. De kräver generellt inte mycket mark att odla och klimatpåverkan är därför låg. Bekämpningsmedel kan dock vara relativt höga varför det är bra att välja de KRAV-märkta eller EU-ekologiska.

Desserten är vegetarisk och glutenfri


Anpassa för dig

Laktosfri: Välj mjölk- och laktosfri mörk choklad. Använd laktosfri vispgrädde om du vill ha ett tillbehör.

Mjölkfri/Vegansk: Välj mjölk- och laktosfri mörk choklad. Använd en vispbar mjölkfri grädde (t ex på havre) om du vill ha ett tillbehör.


Näringsvärde per portion utan tillbehör

Energi 141 kcal | Fett 3,4 g, varav mättat 1,7 g | Kolhydrat 24,2 g | Fibrer 2,5 g | Protein 1,9 g


bottom of page