Search

Fruktig omelett

Det ska vara enkelt att äta hälsosamt. Som omeletten här, rik på protein och C-vitamin. Variera frukt och bär efter säsong!


2 portioner

Ingredienser


1 kiwi

1 päron

2 ägg

2 msk vatten

½ krm salt

½ msk rapsolja

½ dl blåbär

1 tsk hackad mynta


Gör så här

Skala kiwin och skär den i bitar. Skölj päronet och skär det i tunna skivor. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop lätt med en gaffel. Tillsätt vatten, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och häll i äggen. Stek omeletten några minuter tills den tjocknar och blir fast.

Dela omeletten på hälften. Lägg upp på tallrikar och lägg på frukt och bär.

Strö över hackad mynta och servera.

Ägg är ett klimatsmart sätt att få i sig näring på. Hönor värper många ägg under sin livstid och det hon äter omvandlas effektivt till protein av hög kvalitet. Det är dock klokt att alltid välja svenska ägg och helst de som är märkta med KRAV och Svenskt Sigill Klimatcertifierad. Då får hönorna vistas ute på ett mer naturligt sätt och vi minskar användningen av både kemiska bekämpningsmedel och antibiotika, som annars kan vara frekventa, framför allt utomlands.

Näringsvärde per portion

Energi 173 kcal | Fett 9,2 g, varav mättat 1,7 g | Kolhydrat 13,6 g | Fibrer 3,5 g | Protein 7,4 g