top of page
Search

God mat & hälsa utan krångel

Healthy blue habits är enkla, hälsosamma och hållbara vanor inspirerade av hur man äter och lever i världens blå zoner, men på det sätt som passar oss i Norden. Vi kallar det för att leva blått.


Det är för dig som vill njuta av maten och livet, utan att krångla till det. Som tröttnat på dieter och vill hitta ett sätt att leva hälsosamt och hållbart som funkar både på kort och lång sikt.


Fem nycklar till god hälsa

Mycket handlar om maten men forskning visar att även rörelse, återhämtning, resiliens och att hitta mål och mening i livet är viktiga delar av en god hälsa. För allt hänger ihop. Precis som i de blå zonerna.


Börja med att lägga till

Genom att lägga till goda vanor som håller över tid puttar du lättare ut de sämre.

Sover du lite bättre om natten balanserar du till exempel aptiten på dagen. Rör du på dig, hanterar du stress bättre och stressar du mindre, minskar du sötsuget. Små steg i rätt riktning som kan göra stor skillnad. Kanske får det dig också att leva längre med hälsan i behåll. Det finns en lång rad pigga hundraåringar i världens blå zoner som visar att det faktiskt fungerar. Tänk om vi tillsammans kan göra Sverige till en blå zon?


Fast förankrat i forskning

Vi reder ut frågetecken kring mat och hälsa och ger evidensbaserade råd och tips fast förankrade i forskning och vetenskapligt belagda rekommendationer.

Hälsa och hållbarhet står i fokus men minst lika viktigt är att det smakar gott och funkar i vardagen.

Till hösten lanserar vi våra hälsoprogram. Till dess bjuder vi på recept, tips och kunskap om mat, hälsa och hållbarhet. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ oss i sociala media så blir du den första att få veta.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page