top of page
Search

Havrekrisp

Ett snabblagat krisp där hälsosam havre samsas med proteinrika frön. Perfekt att toppa en sallad med eller strö över maten där det passar (eller som snacks i väntan på maten). Våra vänner i de blå zonerna gör tummen upp.



15 port


Ingredienser


1 dl havrekross

2 ½ dl havregryn

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 krm salt

1 msk rapsolja


Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och fördela krispblandningen jämnt över plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20-25 min eller tills blandningen fått gyllenbrun färg. Rör om några gånger under rostningen så att inte delar bräns, framför allt vid kanterna. Låt svalna och förvara i burk med lock.


Tips! Variera krispet genom att tillsätta olika kryddor - torkade örtkryddor, tacokrydda eller kardumumma, kanel eller vanilj för en litet “sötare” variant

Solrosfrön (som ibland felaktigt kallas solroskärnor) och pumpafrön är klimatsmarta, men köp helst de ekologiska varianterna. De odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Näringsvärde per portion

Energi 99 kcal | Fett 6,1 g, varav mättat 0,7 g | Kolhydrat 6,4 g | Fibrer 2 g | Protein 3,6 g



bottom of page