Search

Kimchi fried oats med limesås

En snabb- och lätt­la­gad var­dags­rätt med både sting och högt fiberinnehåll. Kimchi med fermenterade grönsaker, matgryn med fiberrika fullkorn och sojabönor med hälsoboostande fytokemikalier blir den perfekta kombon till nyskalade räkor.


2 portioner


Ingredienser


1,5 dl mathavre eller havreris (andra matgryn som bulgur eller quinoa går också bra)

1 vitlöksklyfta

4 salladslökar (eller 1 gul lök)

1 burk kimchi (215 g)

1 msk rapsolja att steka i

2 dl frysta sojabönor, tinade

1 msk japansk soja

1 msk sesamolja

2 msk rostade sesamfrön

200 g skalade räkor

färsk koriander (valfritt)


Limesås:

1 dl matyoghurt

rivet skal och saft av 1 lime

salt och peppar vid behov


Gör så här Koka havre enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Strimla salladslöken. Fräs vitlök och salladslök i rapsolja i en stekpanna tills de mjuknar och får lite färg. Tillsätt havren, kimchi, sojabönor, soja, sesamolja och sesamfrön. Fräs i ytterligare några minuter under omrörning. Smaka av med salt och blanda ner räkorna så de blir lite varma. Toppa med koriander. Blanda ihop ingredienserna till limesåsen i en skål och servera till.


Tips! Har du grönsaker i kylen som ser lite trötta ut? Fräs dem då tillsammans med löken och blanda ihop med övriga ingredienser.


Kom ihåg att alltid välja fisk och skaldjur som är märkta med MSC, ASC eller KRAV.

Näringsvärde per portion

Energi 617 kcal | Fett 34,7 g, varav mättat 5,5 g | Kolhydrat 50,2 g | Fibrer 9,6 g | Protein 34,7 g



Recent Posts

See All