top of page
Search

Pizzabullar

Vi kan kal­la dem piz­za­bul­lar, mini­piz­zor eller rull­tårtspiz­za. Eller så kan vi helt enkelt säga som det är: under­bart gott och ett per­fekt till­tugg innan maten, till maten, som mellanmål eller till utflyktskorgen.

16 st


Ingredienser


Pizzadeg

1,2 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)

⅓ pkt jäst

1 msk rapsolja

1½ dl dinkelmjöl fullkorn

1½ dl vetemjöl

½ tsk salt


Tomatsås

2 dl passerade tomater

1 msk tomatpuré

½ tsk salt

1 msk olivolja

½ tsk torkad oregano

½ tsk torkad mejram

1 krm nymald svartpeppar


Fyllning

2 normalstora tomater i små bitar (ca 150 g)

1 dl majskorn

1 dl strimlad, färsk basilika

200 g riven mozzarellaost

½ dl riven parmesanost (ca 20 g)


Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop och arbeta samman alla ingredienser till degen i ett par minuter, gärna i en assistent eller med degkrokarna på en elvisp. Täck över bunken med en bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 min.


Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen. Skär tomaterna i små bitar.

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till ca 30 x 20 cm stor rektangel. Bred tomatsåsen på degen och strö över majs, basilika, tomatbitar och mozzarella. Rulla ihop som rulltårtor. Skär varje rulle i åtta bitar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över parmesanost. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten.

Välj EU-ekologisk mozzarella eller någon annan ekologisk eller KRAV-märkt svensk ost och helst svenska, gärna KRAV-märkta tomater så blir det bäst för planeten. Visste du att majs är ett fullkorn?

Anpassa för dig

Laktosfri: Pizzan innehåller mycket lite laktos, men om du är känslig kan du använda laktosfri mozzarella

Mjölkfri/Vegansk: Byt mozzarellaosten mot en vegansk ost och uteslut parmesanosten.


Näringsvärde per pizzabulle

Energi 96 kcal | Fett 4,5 g, varav mättat 1,8 g | Kolhydrat 9,3 g | Fibrer 1,2 g | Protein 4 g



bottom of page