Vi kan kalla dem pizzabullar, minipizzor eller rulltårtspizza. Eller så kan vi helt enkelt säga som det är: underbart gott och ett perfekt tilltugg innan maten, till maten, som mellanmål eller till utflyktskorgen.

16 st
Ingredienser
Pizzadeg
1,2 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)
⅓ pkt jäst
1 msk rapsolja
1½ dl dinkelmjöl fullkorn
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
Tomatsås
2 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 msk olivolja
½ tsk torkad oregano
½ tsk torkad mejram
1 krm nymald svartpeppar
Fyllning
2 normalstora tomater i små bitar (ca 150 g)
1 dl majskorn
1 dl strimlad, färsk basilika
200 g riven mozzarellaost
½ dl riven parmesanost (ca 20 g)
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop och arbeta samman alla ingredienser till degen i ett par minuter, gärna i en assistent eller med degkrokarna på en elvisp. Täck över bunken med en bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 min.
Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen. Skär tomaterna i små bitar.
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till ca 30 x 20 cm stor rektangel. Bred tomatsåsen på degen och strö över majs, basilika, tomatbitar och mozzarella. Rulla ihop som rulltårtor. Skär varje rulle i åtta bitar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över parmesanost. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten.
Välj EU-ekologisk mozzarella eller någon annan ekologisk eller KRAV-märkt svensk ost och helst svenska, gärna KRAV-märkta tomater så blir det bäst för planeten. Visste du att majs är ett fullkorn?
Anpassa för dig
Laktosfri: Pizzan innehåller mycket lite laktos, men om du är känslig kan du använda laktosfri mozzarella
Mjölkfri/Vegansk: Byt mozzarellaosten mot en vegansk ost och uteslut parmesanosten.
Näringsvärde per pizzabulle
Energi 96 kcal | Fett 4,5 g, varav mättat 1,8 g | Kolhydrat 9,3 g | Fibrer 1,2 g | Protein 4 g
Comments