Sötpotatis- & morotsbiffar med fetaostkräm

Gröna recept
Här har vi samlat recept där grönsaker och baljväxter, som ärtor, bönor och linser utgör basen. Några innehåller mejeriprodukter eller ägg, men det går givetvis bra att byta ut dessa mot växtbaserade alternativ. Både planeten och kroppen mår bra av att vi äter växtbaserat. Är du ovan vid att äta mycket baljväxter eller fibrer kan det vara klokt att börja lite försiktigt så magen hinner vänja sig.




Grönsakslasagne med tomatsallad


Rotfruktssoppa med tomat & bönor


Linsbiffar med spenatsallad & ajvarsås


Havreplättar med äpple och kanel


Havrekrisp


Böntacos med paprikasalsa


Zucchinibiffar med rostad pumpa och citronsås


Hälsosamma snacks


Sallad med grönkål och apelsindressing


Rödbetssallad med äpple


Ljummen bönsallad med tomat


Snittar med ärtpesto och hummus


Rostad pumpasoppa


Grynsallad med grönkål, linser och fetaost


Rödbetsburgare med coleslaw


Krispiga bönbollar med grapefruktsallad


Svinnsmarta rårakor


Kikärtsbiffar med rödbetsspagetti & limeyoghurt


Mikrovana med makroeffekt


Kantarellpaj


Grön ärtsoppa med räktopping


Grynsallad med linser, rödkål och fetaost


Kimchibiffar med zucchinisallad & sesamdipp


Smashad vegoburgare med coleslaw


Fyllda zucchinirullar med tomat- och gurksallad


Tre veganska grillsåser


Pizza vegetariana


Rotfruktssoppa med ingefära, apelsin och chili


Kikärtsgryta med gurksallad


Grön soppa med nässlor eller grönkål


Grönsakspaj till påskbuffén


Frasiga havrevåfflor


Sötpotatis- & morotssoppa med apelsin och röda linser


Pizzabullar


Havrebiffar med blommig bönsallad


Het böngryta med zucchini


Linsbolognese med tomatsallad


Zucchinispaghetti med ärtpesto och soltorkade tomater


Grön ärtsoppa med räktopping
Alla våra recept





